Boleslaw Szabelski: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: '''Boleslaw Szabelski''' (3 december 1896 i Radoryz - 27 august 1979 i Katowice, Polen) var en polsk komponist, organist og lærer. Szabelski stu...
 
m exit whitespace mm
Linje 1:
'''Boleslaw Szabelski''' ([[3. december]] [[1896]] i [[Radoryz]] - [[27. august]] [[1979]] i [[Katowice]], [[Polen]]) var en polsk [[komponist]], [[organist]] og [[lærer]].
 
Szabelski studerede på ''[[Musik]][[konservatorie]]t i [[Warsaw]]'' hos [[Karol Szymanowski]]. Underviste i komposition, og orgel på ''Musikkonservatoriet i Katowice'' (1929-1939). Han oplærte bl.a. komponisten [[Henryk Gorecki]].
 
og orgel på ''Musikkonservatoriet i Katowice'' (1929-1939). Han oplærte bla. komponisten [[Henryk Gorecki]].
 
Han har skrevet 5 [[symfoni]]er, [[orkester]][[værk]]er, [[koncert]]er, [[kammermusik]], [[kor]]værker etc.
 
Szabelski komponerede i begyndelsen i neo[[klassisk]] og [[romantisk]] stil, men slog senere over i en [[serie]]l og [[atonal]] stil.
 
Han har skrevet 5 [[symfoni]]er, [[orkester]][[værk]]er, [[koncert]]er, [[kammermusik]], [[kor]]værker etc. Szabelski komponerede i begyndelsen i neo[[klassisk]] og [[romantisk]] stil, men slog senere over i en [[serie]]l og [[atonal]] stil.
 
===Udvalgte Værker===
 
* ''5 Symfonier''
* ''Koncert for Orkester''
* ''Sinfonietta''
* ''Concerto Grosso''
 
== Eksterne kilder/henvisninger ==
==Kilde==
{{Reflist}}
* [http://www.musicweb-international.com/Ntl_discogs/Balkan_symphonies/ECE_Balkan_Symphonies2.htm#SZABELSKI Om Boleslaw Szabelski] på musicweb-international.com
 
Line 26 ⟶ 20:
 
{{Komponiststub}}
{{Organiststub}}