Pacemaker: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
m Har udvidet artiklen med en linje og tilføjet en kilde
Linje 1:
En '''pacemaker''' er et apparat, der ved udsendelse af [[elektricitet|elektriske]] stød kan påvirke [[hjerte (organ)|hjerte]]aktionen. En udvendig pacemaker giver stød gennem brystvæggen og bruges til at igangsætte et standset hjerte. En indvendig pacemaker er opereret ind i huden, f.eks. i [[bugvæg]]gen og forbindes gennem [[elektrode]]r med hjertet. Pacemakeren drives af [[batteri (elektricitet)|batteri]]er og anvendes til at øge en sygeligt langsom [[puls]]. En ICD (Implanterbar Cardioverter Defibrillator) er en avanceret pacemaker, der kan behandle hjertestop og livstruende anfald af hurtig hjerterytme fra hjertekamrene ved at afgive stød på hjertet.
 
En ICD (Implanterbar Cardioverter Defibrillator) er en avanceret pacemaker, der kan behandle hjertestop og livstruende anfald af hurtig hjerterytme fra hjertekamrene ved at afgive stød på hjertet.
Pacemakeren består af en pulsgenerator og en paceelektrode, som forbinder pulsgeneratoreren med hjertemuskulaturen. Pulsgeneratoren placeres under huden i brystet og paceelektroden føres til hjertet via en vene.<ref>H. Falkenberg, P. K. Gasbjerg, L. H. Nielsen, "Fysiologi, Fra molekyle til individ" 2. udgave, 4. oplag. Side 150-151, ISBN-13 987-87-16-0264-0</ref>
{{lægestub}}
 
== Referencer ==
<references />{{lægestub}}
{{autoritetsdata}}