Madpyramiden: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved 78.156.102.94, fjerner ændringer fra 5.179.88.18 (diskussion | bidrag)
Linje 33:
I '''[[1982]]''' kom turen til voksenpyramiden, hvor toppen af pyramiden blev opdateret til at inkludere kødpålæg der var blevet en almindelig del af den danske madpakke, i bunden af pyramiden er brødet blevet en smule grovere. Samme år introduceres for første gang den [[grønland]]ske madpyramide, der ud over at være sat på hovedet indeholdt fødevarer som skibskiks, [[hval]]kød, [[sortbær]] og [[rensdyr]]kød.
 
i '''[[1984]]''' er [[ymer (surmælksprodukt)|ymer]] blevet erstattet af frugt[[yoghurt]], kødpålægget er forsvundet igen, og lidt småændringer har fundet vej i grøntsagssammensætningen, men den store ændring ser man i de nye fødevarer der har fundet vej til danskernes køkken – [[cornflakes]], pasta og ris er nu kommet til. Senere samme år blev man opmærksom på det uheldige i at anbefale sukkerholdig frugtyoghurt, og plakaten blev ekstraordinært genoptrykt med yoghurt naturel i stedet.
 
i '''[[1985]]''' er rødt kød blevet upopulært som sund kost, og oksebøffen blev erstattet af torskerogn -stadig i pyramidens top, men signalværdien var den samme – spis mere fisk, og mindre rødt kød. Samme år har man haft en plakatkonkurrence i [[Samvirke]], hvor grafikeren [[Søren Thaae]]s pyramidegrafik valgtes som vinder, en ny børneplakat ser dagens lys, denne gang i samarbejde med [[fødevarestyrelsen]], under titlen "Lev bedre hver dag" forsøger man at få børn og unge i folkeskolens 9. og 10.-klasser til at spise sundere.
 
'''[[1987]]''' bliver året hvor man forsøger at provokere. Den traditionelle madpyramide bliver sidestillet en ny pyramide der viser hvor danskerne reelt placerer deres madpenge i en madpyramide med [[slik (gastronomi)|slik]], [[øl]], [[vin]], [[kage]]r, [[tobak]], og alverdens andre usunde ting i bunden af pyramiden, mens de sunde ting gemmer sig helt i toppen, som ting der næsten ikke købes.
 
I '''[[1988]]''' er slankekure blevet normalen, og madpyramiden bliver relanceret som "Pyramide planen: Verdens bedste slankekur", og pyramidens nederste lag er gjort ganske småt, mens fokus er på mindterste trin, og sådan skulle pyramiden forblive uændret i 20 år.