Leasing: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny artikkel
(Ingen forskel)

Versionen fra 8. aug. 2006, 15:12

Leasing er en finansieringsform som kan ses på som en mellemting mellem leje og lånefinansiering. Udlejer, som ofte er en finansinstitution, har ejendomsretten til leasingobjektet, mens leasingtager, eller lejer, har brugsret.

Der skilles mellem finansiel og operationel leasing, men den nøjagtige definition af disse kan ofte være flydende. Ved finansiel leasing er det leasingtager som har den finansielle risiko, mens det ved operationel leasing er udlejeren.

I Danmark er personbiler, på grunn af specielle afgiftsregler, almindelige leasingobjekter, men også produktionsudstyr og løsøre er ofte leasingfinansieret. I prinsippet kan enhver formuesgenstand leasingfinansieres. I Danmark findes der, i modsætning til de fleste andre vestlige lande, ingen specifik lov som regulerer leasing.

Regnskabsmæssig behandles leasingleje som en omkostning og ikke en investering, noget som gør at lejen (som i prinsippet består af rente og afdrag) kan udgiftsføres i sin helhet. Imidlertid kan leasingobjektet ikke aktiveres i regnskapet, hvilket gør at man mister muligheden for afskrivninger.