Olav Skaaning Andersen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Fjerner signatur fra bruger
edit
Linje 1:
'''Olav Skaaning Andersen''', født 23. juni 1965 i [[Hjortsvang]] mellem [[Vejle]] og [[Horsens]], er en [[Danmark|dansk]] [[journalist]], [[redaktør]] og [[forfatter]], der siden [[2010]] har været ansvarshavende [[ansvarshavende-chefredaktør]] på [[B.T.]].
{{ingen kilder|dato=januar 2013}}
Olav Skaaning Andersen er en af Danmarks bedst betalte og højst rangerende personer i dansk journalistik. HeltHan op tilhar 4tre gange, har hani 1999, 2000 og i 2007, været nomineret til [[KaulinCavlingprisen]] prisen, den fineste pris i dansk journalistik. Han har tidligere været chef for [[Deadline]] på [[DR2]], [[P1 Orientering]] og [[DR2 Udland]].
'''Olav Skaaning Andersen''', født 23. juni 1965 i [[Hjortsvang]] mellem [[Vejle]] og [[Horsens]], er en [[Danmark|dansk]] [[journalist]], [[redaktør]] og [[forfatter]], der siden [[2010]] har været [[ansvarshavende-chefredaktør]] på [[B.T.]].
Olav Skaaning Andersen er en af Danmarks bedst betalte og højst rangerende personer i dansk journalistik. Helt op til 4 gange har han været nomineret til [[Kaulin]] prisen, den fineste pris i dansk journalistik.
 
Han var i 1998, sammen med den tidligere cykelrytter [[Niels Christian Jung]], forfatter til en bog med titlen''"Doping på landevejen"'' og har senere lavet en række dokumentarfilm om [[doping]]misbrug i cykelsporten, bl.a. filmen ''"[[Tavshedens Pris]]"''<ref>[http://www.dr.dk/Sporten/Dokumentar/Doping/20050530140756.htm Danskerlægen og Tavshedens Pris] dr.dk 15. juli 2005</ref>.
Dokumentaren som omhandlede doping i "Le Tour De France" hed "Doping på landevejen" og var banebrydene eftersom [[Bjarne Riis]] samme år havde vundet løbet. Mange danskere var imod, Olav Skaaning Andersens og med-journalist Niels Christian Jungs mening, om at [[Bjarne Riis]] skulle havde taget doping for at vinde [[Tour de France]] men da de havde beviserne for at [[Bjarne Riis]] havde taget doping, samt næsten alle andre cykleryttere i [[Tour de France]] på det tidspunkt, fik folk øjnene op for hvad de to Journalister havde fundet, og hvilken opdagelse det var.
== Eksterne kilder/henvisninger ==
 
{{Reflist}}
Selv i dag mange år efter, er [[Olav Skaaning Andersen]] og [[Niels Christian Jung]] stadig store journalister i dansk og udenlandsk cykelsports historie.
 
*[http://journalisten.dk/olav-skaaning-andersen-ny-chefredaktor-pa-b-t Olav Skaaning Andersen ny chefredaktør på B.T.] journalisten.dk 24/11/2009
{{FD|1965|Levende|Andersen, Olav Skaaning}}
{{DK-biostub}}
 
[[Kategori:Journalister ved BT]]
[[Kategori:Faglitterære forfattere fra Danmark]]
Linje 15:
[[Kategori:Personer i Kraks Blå Bog]]
[[Kategori:Personer fra Jylland]]
[[Kategori:Bedst betalte journalister i Danmark]]
[[Kategori:Prisvindene Danskere]]
[[Kategori:Anerkendt journalist]]
[[Kategori:Tour de France]]
 
 
 
{{DK-biostub}}