Glam rock: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
YurikBot (diskussion | bidrag)
m robot Ændrer: it:Glam rock
mNo edit summary
Linje 1:
'''Glam rock''' (forkortelse af glamour [[rock]]) var en musiktrend tidligt i [[1970'erne]]. Fænomenet, der især var britisk, var en reaktion mod den højtsvævende intellektualitet, der havde udviklet sig i rockmusikken sidst i [[1960'erne]].
 
Glam rock fænomenet blev startet af [[Marc Bolan]] fra gruppen [[T.Rex]], der egenhændigt foryngede popmusikken ved især at appelere til teenagers. I hans kølvand kom en lang række teenage-idoler og glam-stjerner så som [[Slade]], [[Sweet]], [[Suzi Quatro]], [[Mud]], [[Alvin Stardust]], [[Gary Glitter]], [[Wizzard]] og den tidlige [[David Bowie]].
 
Glam rock var frivol, fjollet, underholdende og uprætentiøs. De enkelte kunstneres musik havde ikke meget til fælles udover en vis enkelhed og iørefaldenhed. I stedet blev der lagt stor vægt på idolernes såvel visuelle som seksuelle image. Alle glamstjerner optrådte i glitter-tøj, plateausko, glimmer og make-up, og der blev flirtet med en seksuel flertydighed, hvor grænserne mellem mand og kvinde, heteroseksualitet og homoseksualitet blev udviskede. Glam rock var dog først og fremmest en uselvhøjtidelig, kommerciel musikalsk stilart.