Generalmajor: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m HOK og FTK skrevet ud af artiklen
Linje 1:
'''Generalmajor''', også kaldet '''2-stjernet''' [[general]]., er en militær [[Officer (Militær)|Rangrang]] i [[hær]]e og [[luftvåben]] mellem [[brigadegeneral]] og [[generalløjtnant]]. Generalmajoren i [[Hæren]] bærer 2 [[A-stjerne]]r på hver skulder. SvarerGraden svarer til en [[kontreadmiral]] i [[Søværnet]].
 
Chefen for en [[division (militær)|division]] eller stabschefen ved et [[armekorps]] er typisk generalmajor. Chefen for en del-stab i en kommando, som fx Hærstaben i [[Værnsfælles Forsvarskommando]], kan også have graden. Den militære chef for [[Hjemmeværnet]] er en generalmajor.
Generalmajoren er i en krigssituation [[division (militær)|divisionschef]] med ansvaret for ca. 12-20.000 mand. I det danske forsvar er generalmajoren typisk chef for én af kommandoerne – [[Hærens Operative Kommando]] (HOK) eller [[Flyvertaktisk Kommando]] (FTK).<br />
 
SvarerGraden svarer til ''Air Vice Marshal'' i [[Royal Air Force|RAF]].
Chefen for [[Forsvarets Sundhedstjeneste]], forsvarets øverste læge, er [[generallæge]] og bærer generalmajorsdistinktioner<ref>[https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=128567 Bekendtgørelse om militære grader mv. for personel i det militære forsvar] 3) generalmajor, kontreadmiral, generallæge</ref>.
 
Den militære chef for [[Hjemmeværnet]] er en lønnet generalmajor.<br />
 
Svarer til ''Air Vice Marshal'' i [[Royal Air Force|RAF]].
 
== Gradstegn for generalmajor ==