Pia Rosenbaum: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
m tilføjelse
Linje 1:
'''Pia Rosenbaum''' (født [[24. april]] [[1954]]) er en dansk skuespiller, der er uddannet fra [[Statens Teaterskole]] i [[1976]] og som allerede fik sin første teaterrolle som 12-årig på [[Nørrebros Teater]]. Sidenhen

Siden har hun bl.a. optrådt på [[Odense Teater]], [[Folketeatret]] og [[Aalborg Teater]], ligesom hun har medvirket i en lang række [[revy]]-forestillinger over hele landet, bl.a. i [[Holstebro Revyen]], [[Cirkusrevyen]] og i [[Rottefælden]] i [[Svendborg]].

På teatret har man f.eks. kunnet opleve hende i stykkerne ''Ronja Røverdatter'', ''City of Angels'', ''Candide'' og ''Misantropen'', mens hun i [[tv]] har kunnet ses i serierne ''[[Hvide løgne]]'', ''[[Nikolaj og Julie]]'' samt i julekalenderen ''[[Nissernes Ø]]'' og en række børneudsendelser i slut 80erne og start 90erne.

Hun har lagt stemme til [[tegnefilm]]figurer i blandt andet tv-serien [[Dyrene fra Lilleskoven]].

Det er indtil videre kun blevet til en lille håndfuld film, heriblandt ''[[Charly & Steffen]]'' ([[1979]]), ''[[Skat - det er din tur]]'' ([[1997]]) og ''[[Små ulykker]]'' ([[2002]]). Hun er datter af revykunstneren, musikeren, forfatteren og entertaineren [[Simon Rosenbaum]] og er søster til skuespillerinden [[Ina-Miriam Rosenbaum]].
 
== Kilder og henvisninger ==