Bøfsandwich: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Fjernede Kategori:Sandwich; Tilføjede Kategori:Burgere ved hjælp af Hotcat
Jeg har ændret at det ikke er et stykke sandwichbrød der bruges til en bøfsandwich,men derimod en burgerbolle der bruges. En Sandwichbrød er et stykke fladt brød som toast, og det får man ingen steder. fransk sennep er blevet til sennep.
Linje 1:
[[File:Danish_Beef_Sandwich.JPG|thumb|Bøfsandwichvariant med brun sovs.]]
'''Bøfsandwich''' er to stykker [[sandwich]]brødburgerbolle med en [[hakkebøf]] imellem. En slags variant af en [[burger]], uden det dog kan sammenlignes.
 
En bøfsandwich serveres med [[ketchup]], [[fransk sennep| sennep]], [[ristede løg]], rå [[løg]] og [[bløde løg]]. Hertil kommer [[agurkesalat]] ([[syltede agurker]]), [[syltede rødbeder]] og [[remoulade]]. Der findes regionale varianter: den serveres i Jylland og visse steder på Fyn med syltede [[rødbeder]], [[brun sovs]] og[[Asie| asier]]. Dette fænomen har også bredt sig til København og Bornholm.<ref>[http://www.food.dtu.dk/upload/f%C3%B8devareinstituttet/food.dtu.dk/publikationer/2006/n%C3%A6ringsstoffer%20i%20fast%20food.pdf Kirsten Skovmand Hansen, Erling Saxholt & Pia Knuthsen, ''Næringsstoffer i fast food'', DTU, 2006, s. 19]</ref><ref>[http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/2708/ Gammeldags bøfsandwich med sovs<!-- Bot genereret titel -->]</ref>.
 
Bøfsandwich sælges i Danmark i [[pølsevogn]]e og mere traditionelle [[fastfood]]steder.