George Patton: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: Fjerner {{Link GA}} og {{Link FA}} da Wikidata nu bruges i stedet for.
m rettet link
Linje 31:
Pattons fars forældre var [[oberst]] [[George Smith Patton]] og Susan Thornton Glassell. Pattons bedstefar, som var født i [[Fredericksburg, Virginia|Fredericksburg]], fik sin eksamen fra [[Virginia Military Institute]] (VMI) i [[1852]] som nr. 2 i en årgang på 24. Efter sin eksamen studerede George Smith Patton [[jura]], og han etablerede sig i [[Charleston (West Virginia)]]. Da den [[amerikanske borgerkrig]] brød ud, gjorde han tjeneste i 22nd Virginia Infantry i i [[Sydstaterne]]s hær.
 
Da han døde i [[slaget ved Opequon]] (det tredje slag ved Winchester), efterlod Pattons bedstefar sig en søn af samme navn, født i [[Charleston (West Virginia)]]. Den anden George Smith Patton (var døbt George William Patton i [[1856]], men ændrede sit navn for at ære sin afdøde far i [[1868]]) var et af 4 børn. Efter at have fået eksamen fra Virginia Military Institute i [[1877]] gjorde Pattons far tjeneste som offentlig anklager i [[Los Angeles]] County, var den første advokat for byen [[Pasadena (Californien)|Pasadena]] og den første borgmester i [[San Marino, California]]. Han var [[Demokratiske parti (USA)|Demokrat]] i stil med præsident [[Woodrow Wilson]] med en romantisk nostalgi for Sydens tabte sag. Han så med væmmelse på genforeningen af Nord og Syd (Rekonstruktionen) og gjorde sig offentligt til talsmand for "fortsat overherredømme" for "den ariske civilisation". Dette var helt sikkert medvirkende til at forme George Jr.s holdninger, som de kom til udtryk, da han tog sin datter, Ruth Ellen, med for at se [[Robert E. Lee]]s grav og fortælle hende, at hun var i den grad "urekonstrueret", samtidig med at han gav hende et lille sydstatsflag.
 
Hans bedsteforældre på mødrene side var [[Benjamin Davis Wilson]], ([[1. december]] [[1811]] til [[11. marts]] [[1878]]), som lagde navn til [[Mount Wilson]] i det sydlige Californien, og hans anden hustru Margaret Hereford. Wilson havde skabt sin egen formue efter en barndom som forældreløs i [[Nashville, Tennessee]]. Han tjente sine penge som pelsjæger og eventyrer under indianerkrigene og i den [[Mexicansk-amerikanske krig]], inden han giftede sig med en datter af en [[Mexico|mexicansk]] storgodsejer og bosatte sig i det, der skulle blive til [[Californien]]s [[San Gabriel Valley]].
Linje 179:
Den næste dag turnerede Patton og Doolittle rundt i Los Angeles-området. Patton talte foran rådhuset i Burbank og på Rose Bowl stadion i Pasadena. Han bar sin hjelm med en ret linje af stjerner, brystet fuldt af medaljer og to revolvere med elfenbensgreb<ref>Province, Charles M. ''The Unknown Patton''. CMP Publications, 2002. p16.</ref>. Han understregede sin tale med nogle af de samme eder, som han havde brugt overfor tropperne. Han talte om forholdene i Europa og de russiske allierede til de beundrende skarer. Det var nok den eneste gang i USA, at civile i stort tal hørte og så den berømte kriger på podiet.
 
Det var også dengang, han i stilhed overgav en original kopi af [[Nürnberglovene]] fra 1935, som han havde smuglet ud af [[Tyskland]] til [[Huntington Library]], et opbevaringssted i verdensklasse af historiske originalpapirer, bøger og kort nær [[Pasadena (Californien)|Pasadena]]. Han gav formanden for bestyrelsen besked på ikke at lave en officiel registrering af overdragelsen og ikke lade materialet blive offentligt tilgængeligt i Pattons levetid. Biblioteket beholdt Nürnberglovene i et pengeskab i kælderen trods en juridisk kendelse i 1969, hvor familien fik udstedt pålæg om, at alle hans papirer skulle udleveres til [[Library of Congress|Kongresbiblioteket]]. Den [[26. juni]] [[1999]] bekendtgjorde Robert Skotheim, den daværende præsident for biblioteket, at det permanent ville udlåne Nürnberglovene til ''Skirball Cultural Center'' i Los Angeles, hvor de for nærværende er udstillet.
 
== Ulykke og død ==