Bue (våben): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: Ret paramenter i søster-links
→‎Historie: Fixed typo
Tags: Mobilredigering Redigering via mobilapp
Linje 18:
 
De første fragmenter, som er tolkes som buer er Stellmoor-buerne fra det nordlige [[Tyskland]]. De er blevet dateret til omkring 8.000 f.v.t., men blev ødelagt i [[Hamburg]] under [[Anden Verdenskrig]]. Dette var inden [[Kulstof 14-datering]] blev opfundet og deres alder er derfor ikke blevet verificeret.
De ældste eksisterende buer er fra [[Holmegårds Mose]] på [[Sjælland]]. Her blev fundet fire buer, dader er nogle af de bedste bevarede i [[Europa]]. De er blevet dateret til 7000 f.v.t.<ref>[http://natmus.dk/historisk-viden/danmark/oldtid-indtil-aar-1050/jaegerstenalder-indtil-4000-fkr/bue-og-pil/verdens-aeldste-buer/ natmus.dk - Verdens Ældste Buer]</ref> I moderne tid har man fremstillet buer efter samme design som buerne fra Holmegaard.
 
Pil og bue benyttes den dag i dag ved stammestridigheder i [[Afrika]]. Dette blev dokumenteret i [[Kenya]] hvor Kalenjin-stammen stødte sammen med Kisii-stammen.<ref>[http://www.dengedenge.com/2009/10/traditional-war-for-land-in-africa/ Billedserie fra en stammekrig i Kenya]</ref><ref>[http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,1722198,00.html NY Times' dækning]</ref>