Ækvatorialguinea: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m småedit
Linje 51:
Øen Bioko blev opdaget i [[1471]] af den [[Portugal|portugisiske]] [[opdagelsesrejsende]] [[Fernando de Poo|Fernando de Póo]] og blev portugisisk koloni indtil den blev afgivet til Spanien i [[1778]]. Fastlandsdelen af landet blev et spansk [[protektorat]] i [[1885]] og en koloni i [[1900]]. Ækvatorialguinea blev selvstændigt i [[1968]] efter 190 år som den spanske [[koloni]], [[Spansk Guinea]].
 
Efter, at landet havde fået sin uafhængighed fra Spanien den [[12. oktober]] [[1968]], kom [[Francisco Macias Nguema]] til magten. Nguema tilhørte folkegruppen [[Beti-Pahuin|fang]] og var medlem af [[mongomoklanen]]. Han blev i 1968 valgt i det første demokratiske valg, som blev holdt i landet. Hans despotiske og blodige styre varede i 11 år til han blev afsat og henrettet for [[folkemord]] og [[Forræderi|højforræderi]].
 
Den nuværende [[præsident]] og [[diktator]], [[Teodoro Obiang]], har styret landet med brutal hånd siden han tog magten gennem et kup i [[1979]], hvor han afsatte sin onkel og forgænger [[Francisco Macías Nguema]].