Metroxpress: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Lidt opdatering.
m Tilføjer "i hovedstadsområdet"; wiki
Linje 1:
'''''MetroXpress''''' var den første [[gratisavis]] som blev udgivet dagligt i [[Danmark]] med start den [[3. september]] [[2001]]. I begyndelsen blev avisen kun uddelt i [[København]], men kort efter fulgte udgivelse i [[Århus]]. I [[2004]] blev distributionen af avisen øget så den med egne ord blev landsdækkende.
 
Avisen udgives af den [[Sverige|svenske]] medievirksomhed [[Metro International]]. På verdensplan udkommer avisen i 18 lande i 57 forskellige nationale og regionale udgaver. Avisen udgives primært under navnet ''Metro'', hvilket dog fraviges i visse lande pga. varemærkeproblemstillinger. I Danmark skyldes navnet ''MetroXpress'', at [[Det Berlingske Officin]] har registreret “Metro”"Metro" som [[varemærke]] i avissammenhæng. Officinet udgiver i øvrigt den konkurrerende gratisavis ''[[Urban (avis)|Urban]]''.
 
I 2006 fik de to gratis aviser konkurrence fra yderligere to aviser der også var gratis, nemlig ''[[24 timer (avis)|24 timer]]'' og ''[[Nyhedsavisen]]''. Forskellen er at de to sidstnævnte ikke blot er gratis, men at de også bliver leveret til bopælen i brevsprække og postkasse.
 
''MetroXpress'' meddelte den [[15. august]] 2006, at de fra [[21. august]] [[2006]] vil udgive endnu en gratisavis, der skal uddeles ved trafikknudepunkter og togstationer i hovedstadsområdet fra kl. ca. 14.30 om eftermiddagen.
 
==Ekstern henvisning==
 
[http://www.metroxpress.dk/ MetroXpress' hjemmeside]
==Eksternt link==
[http://www.metroxpress.dk MetroXpress]
 
[[Kategori:Danske aviser]]