Theodore Roosevelt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Knud Winckelmann, fjerner ændringer fra Fdn0202 (diskussion | bidrag)
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 57:
 
Roosevelt iværksatte påbegyndelsen af [[Panama-kanalen]], og endvidere sørgede han for, at [[Kongressen (USA)|USA's Kongres]] stillede krav til kvaliteten inden for medicinal- og fødevareindustrien. En anden af Roosevelts bedrifter er også hans kamp for at sikre den amerikanske natur mod den fremadstormende industri. Han fik udvidet de fredede arealer i USA fra 50 til 190 millioner acres. I 1905 var Roosevelt mægler mellem [[Rusland]] og [[Japan]] i den russisk-japanske krig. Han løste opgaven, så begge parter kunne acceptere fredsaftalen. I 1906 mæglede han igen. Denne gang var det mellem [[Tyskland]] og [[Frankrig]], der var røget i strid om [[Marokko]].
HenimodHan slutningener grimen af Roosevelts 2. periode arbejdede han på at få sin krigsmister [[William H. Taft]] nomineret til præsidentvalget i 1909. Det lykkedes for Roosevelt, og han undlod herefter at opstille til præsident, men ikke fra at optræde på den politiske scene.
 
Henimod slutningen af Roosevelts 2. periode arbejdede han på at få sin krigsmister [[William H. Taft]] nomineret til præsidentvalget i 1909. Det lykkedes for Roosevelt, og han undlod herefter at opstille til præsident, men ikke fra at optræde på den politiske scene.
 
Efter sin afgang i 1909 fortsatte Roosevelt med at spille en politisk rolle. Efter storvildtjagt i [[Afrika]] og en rundrejse i Europa vendte Roosevelt hjem til et USA, der under præsident Taft havde skiftet politisk kurs. Det var mere end Roosevelt kunne bære. Han stiftede [[Det Progressive Parti]], også kaldet Bull Moose Partiet, og stillede op ved valget 1912 mod præsident [[Taft]], men det afstedkom kun, at de begge tabte til demokraten [[Woodrow Wilson]].