Landevejscykling: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fjerner filen SpeedPlay_Zero.jpg, som er blevet slettet fra Commons af Yann med begrundelsen: Copyright violation; see Commons:Licensing - Using VisualFileChange.
Fjerner filen Udbrud.jpg, som er blevet slettet fra Commons af Yann med begrundelsen: Copyright violation; see Commons:Licensing - Using VisualFileChange.
Linje 51:
 
=== Udbrud ===
 
[[File:Udbrud.jpg|thumb|Udbrud]]
En gruppe af ryttere der går i ”udbrud” fra feltet har mere plads og frihed, og kan derfor være en fordel i visse situationer. Hvis udbruddet arbejder sammen problemfrit og effektivt kan de opnå en højere fart end feltet hvori de resterende ryttere ikke er motiveret og organiserede nok til at hente udbruddet. Som regel vil en rytter eller en gruppe gå i udbrud fra feltet ved at angribe og køre i forvejen for at reducere antallet af konkurrenter for sejren. Hvis udbruddet ikke holder hjem og feltet er samlet før målstregen vil en sprinter ofte vinde etapen i opløbsstrækningen. Samarbejdet mellem rytterne er på forhånd fastlagt, men kan blive ødelagt af modstandere: i forsøg på at forhindre eller hjælpe et succesfuldt udbrud, og sommetider i at levere sprinteren forrest i feltet.<nowiki/>
=== Terræn og vilkår ===