Carlo Wieth: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Udvidet info vedr. Udvidet info vedr. Carlo Wieth, added by his grandchild.
m +adm.kategori ved brug af AWB
Linje 21:
|kendte roller =
}}
'''Carlo Rossini Wieth''' ([[11. december]] [[1885]] i [[København]] – [[30. juni]] [[1943]] i [[Nødebo]]) var en dansk [[skuespiller]].
 
Carlo Wieth teaterdebuterede i [[1905]] i [[Landlov]] på [[Det kongelige Teater]] og spillede på flere københavnske scener i årene op til [[1923]], blandt andet [[Dagmarteatret]], [[Folketeatret]] og [[Betty Nansen Teatret]]. Han var derefter de næste 20 år tilknyttet Det kongelige Teater. Han filmdebuterede i [[1910]]. I årene [[1913]]-[[1915]] arbejdede han i svensk film. Ved tilbagekomsten til Danmark begyndte han en karriere som stumfilm-skuespiller, hvor han nåede at medvirke i næsten 40 film. Carlo Wieth var i perioder medlem af Teaterrådet, Den internationale Skuespillerunion og næstformand i [[Skuespillerforbundet]]. Han var først gift med [[Clara Pontoppidan]] og senere med [[Agnes Thorberg-Wieth]], med hvem han fik datteren Victoria (Muddi) Wieth og sønnen [[Mogens Wieth]].
 
Han ligger begravet på [[Vestre Kirkegård (København)|Vestre Kirkegård]] i [[København]], et familiegravsted han etablerede for sig selv og hustru Agnes Wieth, hans mor Jacobine Wieth og hans svigerforældre Nathalie Thorberg Sommer og Fritz Sommer.
 
== Udvalgt filmografi ==
Linje 50:
* {{Danmark Nationalfilmografi navn|118051}}
 
{{skuespillerstub}}
{{skuespillerbilledesavnes}}
{{FD|1885|1943|Wieth, Carlo}}
 
[[Kategori:Stumfilmskuespillere fra Danmark]]
[[Kategori:Skuespillere fra Danmark]]
[[Kategori:Personer i Kraks Blå Bog (afdøde)]]
[[Kategori:Personer fra København]]
[[Kategori:Film fra Danmark (administrationskategori)]]
 
 
{{skuespillerstub}}