Fyrtårnet og Bivognen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m +adm.kategori ved brug af AWB
Linje 2:
'''Fyrtårnet og Bivognen''' (ofte forkortet '''Fy og Bi''') var artistnavnene på det danske filmkomikerpar [[Harald Madsen]] (1890-1949, "Bivognen") og [[Carl Schenstrøm]] (1881-1942, "Fyrtårnet").
 
Fra debutfilmen ''[[Film, Flirt og Forlovelse]]'' i [[1921]] optrådte de frem til 1940 sammen i over 50 [[lystspil|filmlystspil]], først og fremmest [[stumfilm]]. Af disse blev 13 lavet uden for [[Danmark]], det vil sige i [[Sverige]], [[Tyskland]], [[Østrig]] og [[England]]. Deres storhedstid var i 1920'erne, da parret var dansk films store eksportartikel og verdens første internationalt berømte filmkomikerpar.
 
Fyrtårnet og Bivognen blev kaldt "Fyrtornet och Släpvagnen" i Sverige, "Telegrafstolpen og Tilhenger'n" i [[Norge]], "Majakka ja Perävaunu" i Finland, "Doublepatte et Patachon" i [[Frankrig]], "Watt en Halfwatt" i [[Nederland]], "Zoro és Huru" i [[Ungarn]], "Long & Short" i England og "Ole & Axel" i [[USA]], hvor i øvrigt kun et fåtal af filmene blev vist. I andre lande var de bedst kendt under deres tyske navn "Pat und Patachon".
Linje 23:
[[Kategori:Filmfigurer]]
[[Kategori:Par]]
[[Kategori:Film fra Danmark (administrationskategori)]]