Høje-Taastrup: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m lidt tilføjelser om indkøb og transport.
Grammatiske fejl
Linje 1:
{{Kommuneby|Høje-Taastrup Kommune}}
'''Høje Taastrup''' eller '''Høje Tåstrup''' er en [[bydel]] i [[Taastrup]] og en [[satellitby]] til [[København]], beliggende i [[Høje-Taastrup Kommune]]. Høje Taastrup har en af de større [[jernbanestation]]er i [[Danmark]].
Bydelen er vokset op i tilknytning til Høje Taastrup Landsby med [[middelalder]]kirken [[Høje Tåstrup Kirke]] (opført [[1050]]-[[1150]]) som centrum. Mod vest sammenvokset med [[Kraghave]] landsby. Øst for landsbyen ligger Gadehaveområdet, et boligområde bestående af ejerlejligheder, almennyttige lejligheder og [[rækkehus]]e bygget i perioden [[1973]]-[[1982]]. Det store [[indkøbscenter]] [[City 2]] fra [[1975]] ligger i områdets sydlige del. Mellem Gadehaveområdet og City 2 ligger [[Høje Taastrup Station]], der blev indviet i [[1986]], først kun som S-togs-station, et par år senere også med fjerntog. Stationen er at betragte som en hovedbanegård, og der går tog både til Jylland og Tyskland derfra.
 
Oprindeligt skulle butikscentret og stationen have været samlet; men stationsbyggeriet blev flere gange udskudt. Derfor besluttede konsortiet bag centerplanerne i stedet at bygge et stykke fra banen, men tæt på de store veje.
 
Der er flere andre mindre indkøbscentre i kommunen. De har dog problemer med at tiltrække og fastholde butikker, formentlig både pga. konkurrencen fra City 2, men også pga. af nærheden til København.
 
Kommunens rådhus (bygget først i [[1980'erne]]) ligger umiddelbart nordøst for landsbyen. Dette byggeri skulle markere, at kommunens tyngdepunkt var flyttet til Høje Taastrup i stedet for [[Taastrup]].