Dronning Anne-Marie: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Korrekte tiltale former jf. græsk lov fra 1974
Linje 26:
}}
{{elefantridder|År=1947}}
'''Ex.''' '''Dronning Anne-Marie''' (født [[30. august]] [[1946]] som H.K.H. Anne-Marie Dagmar Ingrid prinsesse til Danmark) var fra [[1964]] til [[1974]] [[dronning (monark)|dronning]] af [[Grækenland]].
 
Hun er den yngste datter af [[Frederik 9.|Kong Frederik IX]] og [[dronning Ingrid]]. Den daværende prinsesse Anne-Marie blev [[18. september]] [[1964]] gift med kong [[Konstantin 2. af Grækenland]].
Linje 60:
 
=== Status i dag ===
Konstantin og Anne-Marie betragter sig stadigt, (men ikke jf. gældende Græsk lov), fortsat som græsk konge og dronning, menDe debruger brugerdog ikke længere den gamle titel "hellenernes konge og dronning". Den græske stat ville frem til 1994 ikke udstede pas, så længe de ikke tog et efternavn (fx Glücksborg). Efter familien fik frataget deres græske [[statsborgerskab]] i [[1994]] har de haft danske [[diplomatpas]] som "de Grecia".<ref name=autogeneret1 />
 
Siden De fik frataget deres græske [[statsborgerskab]] i [[1994]] har de haft danske [[diplomatpas]] som "de Grecia" Da den Græske stat vil ikke vil udstede pas, til Dem uden efternavn.
Som følge af at Grækenland i dag ikke er et [[monarki]], er disse græske [[Kongelige og fyrstelige titler|kongelige titler]] heller ikke anvendelige, De kan derfor kun omtales som ex. Konge og Dronning, Dette vil og gør det Danske Kongehus dog ikke, De bruger stadigt tiltalen Deres Majestæter, men denne tiltale kan kun bruges om en regerende monark. Konstantin er gennem sit [[ægteskab]] med Anne-Marie (datter af [[Danmark]]s [[Frederik 9.]]) forbundet med [[det danske kongehus]], og de og deres børn bærer titler som prinser og prinsesser af Danmark. Efter 1974 er det kun disse danske titler, som anerkendes internationalt.<ref>{{Kilde artikel| forfatter = [[Starke Verlag]]| titel = Genealogisches Handbuch des Adels| publikation=Genealogisches Handbuch des Adels| udgivelsesår = 1997| udgave = XV| side = 20| issn = 0435-2408}}</ref>
 
Som følge af at Grækenland i dag ikke er et [[monarki]], (efter en folkeafstemning) er disse græske [[Kongelige og fyrstelige titler|kongelige titler]] heller ikke mere anvendelige,
 
De kan derfor jf. gældende Græsk lov, nu kun omtales som ekskongefamilien.
 
Dette vil og gør det Danske Kongehus dog ikke, De bruger stadigt tiltalen Deres Majestæter, men denne tiltale <u>kan</u> kun bruges om en regerende monark.
 
Konstantin er gennem sit [[ægteskab]] med Anne-Marie (datter af [[Danmark]]s [[Frederik 9.]]) forbundet med [[det danske kongehus]], og de og deres børn bærer derfor titler som prinser og prinsesser af Danmark.
 
Efter den Græske folkeafstemning i 1974, er det derfor kun disse danske titler, som kan anvendes.
 
== Børn ==
Sammen med Konstantin har hunH.K.H 5 børn:
* ''Alexia'' født [[10. juli]] [[1965]], på [[Korfu]]
* ''Pavlos'' født [[20. maj]] [[1967]], i [[Athen]]