Aalborg karneval: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ændret linksadresse
fiks
Linje 34:
}}
 
'''Aalborg Karneval i Aalborg''' er Danmarks næstestørste begivenhed og en en årlig kulturel begivenhed, der afholdes i [[Aalborg]] i uge 21 (den sidste uge i maj) hvert år. Det første [[karneval]] fandt sted lørdag den 28. maj [[1983]]. I dag strækker karnevallet sig over en uge og består af 6tre store hovedbegivenheder: Børnekarneval, Battle of Carnival Bands, Maskerade, Karnevalsløbet, Stjerneparaden og dendet store afsluttendeKarneval fest ider KildeparkenKilder.
 
'''Karneval der Kilder'''
I 2014 deltog over 70.000 mennesker i de to parader til hhv. Børnekarneval og Stjerneparaden og over 150.000 tilskuere så de forskellige parader.
afholdes lørdag i uge 21 og består af en karnevalsparade og en karnevalsfest i [[Kildeparken]]. Karnevalsparaden begynder fra tre forskellige steder i [[Aalborg]] (Østerbro, Haraldslund og [[Nørresundby]]), og paradearmene fletter sammen ved Borgergade/[[Vesterbro (Aalborg)|Vesterbro]].
 
'''Battle of Carnival Bands'''
Aalborg Karneval er i den grad hele Danmarks karneval med internationale deltagere fra hele verden. Deltagere i stjerneparaden vurderes alene at bidrage med DKK 47 mio i omsætning og genererer over 4.000 overnatninger på byens hoteller og på campingpladser.
er et internationalt karnevalsshow, hvor karnevalsgrupper fra ind- og udland konkurrerer om at blive "Årets bedste karnevalsgruppe". Grupperne bedømmes i en [[optog|parade]] gennem [[Aalborg Centrum|Aalborg Midtby]] og i et sceneshow i [[Kildeparken]]. Arrangementet afholdes fredag i uge 21.
 
'''World of Carnival'''
er også et internationalt karnevalsshow, her bliver grupperne dog ikke bedømt. Grupperne går fra [[John F. Kennedys Plads]] til havnefronten, hvor der er show og internationalt gadekøkken.
 
== Traditioner ==
Line 54 ⟶ 59:
 
Temaer gennem årene:
* [[2015]]: "[[Tabu]]"
* [[2014]]: "Tidens trend"
* [[2013]]: "Engle og Dæmoner"
Line 82 ⟶ 87:
 
Konger og dronninger gennem årene:
* [[Mascha Vang|2015 - Mascha Vang]]
* [[2014]] – [[Jonny Hefty]]
* [[2013]] – Mogens Jørgensen - TV-vært
Line 110 ⟶ 114:
 
== Eksterne henvisninger ==
* Www[http://www.karnevaliaalborg.dk/ www.aalborgkarneval.dk]
{{DEFAULTSORT:Karneval i Ålborg}}
{{coord wd|region=DK|type=event}}