Klaus Kjellerup: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Eksternt link indsat
m et antal reffix
Linje 19:
}}
 
'''Klaus Kjellerup''' (født [[27. april]] [[1954]] på [[Frederiksberg]]) - aka [[Klaus K]] er en dansk [[komponist]], tekstforfatter, musiker og producent. Han er uddannet journalist fra 1982, og arbejdede i 80'erne som journalist på bl.a. Berlingske, Ekstra Bladet, DR & Nordisk Film. Han er redaktør af Danser med Drenges website <ref>[http://dmd.dk/ Danser med Drenges website]</ref>.
 
Kjellerup dannede i [[1978]] den danske [[1980'erne|80'er]]-gruppe [[Tøsedrengene]] sammen med barndomsvennen [[Henrik Stanley Møller]]. Han forlod Tøsedrengene i 1983.
Linje 36:
Kjellerup har også skrevet musik til en række TV-reklamer og TV-programmer i 1980'erne, bl.a. kendingsmelodierne til TV2-programmet [[Eleva2ren]], og til [[Lykkehjulet]] sammen med musikeren [[Jesper Ranum]].
 
Sammen med kunstnerne [[Kim Larsen]], [[Thomas Helmig]] og [[Johnny Madsen]] stiftede Kjellerup i [[2008]] det såkaldte "friheds-band" [[Den Gule Negl]] i protest mod statens angreb på borgernes friheder. Dette gælder ikke mindst rygeforbuddet fra august [[2007]] [[Lov om røgfrie miljøer]], som har gjort det kriminelt at ryge tobak på private arbejdspladser og beværtninger i Danmark. Gruppen indspillede og udgav sangen [https://www.youtube.com/watch?v=YGaNMCUQgXw ''Hold dig på måtten]'', skrevet af Kim Larsen, i september 2008.
 
Siden Den Gule Negls start har Klaus Kjellerup skrevet artikler om emnerne frihed og rygeforbud på ''Klaus K blog'' <ref>[http://dengulenegl.dk/blog/ Klaus K blog]</ref> – og på [[netavis]]en [[180grader]].dk <ref>[https://www.180grader.dk/profil/Klaus_K/links/ netavisen 180grader.dk]</ref>.
 
I 2010 skrev han endvidere fast til spalten [[Vrisne gamle mænd]] på bagsiden af [[Ekstra Bladet]].
 
== Eksterne henvisninger ==
{{Reflist}}
* [http://dmd.dk/ Danser med Drenge]
* [http://dmd.dk/hvem_er_de/klaus.htm Klaus Kjellerups side hos Danser med Drenge]