Golf: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Scores: stavefejl
No edit summary
Linje 6:
== Beskrivelse af spillet ==
[[Fil:Morgan Pressel - Flickr - Keith Allison (12).jpg|thumb|Golfspilleren Morgan Pressel]]
Nickioy36 bor et sted i Golferens grundudstyr består af et sæt køller (max. 14 under turneringer) og en [[golfbold]]. Der spilles på en udendørsbane, der typisk består af 18 huller med en samlet længde på 5–6 km.
 
Hvert hul har et [[Teested|tee-sted]], hvorfra spillet startes og bolden (ofte) placeres (på en lille træ/plastic pind = en tee) og en green med hullet, som bolden skal i, markeret med en flagstang.
Linje 15:
"Par" betyder det antal slag en dygtig spiller bruger for at komme i hul – både på det enkelte hul og på hele banen. Ideelt bruger spilleren tre slag på et par 3 hul: Et slag til green og to slag til at komme i hul, 4 slag på et "par 4 hul": 2 slag for at nå greenen og to slag for at komme i hul osv.
 
Kommer man i hul på hullets parpartnere – har man har scoret en par. Ved tre slag mindre end hullets par kaldes det en albatros, to slag under, en eagle. Et slag under – en birdie. Bruges flere slag end par-et kaldes det: plus 1 slag – en bogey, plus 2 slag – en dobbelt bogey, plus 3 slag en triple bogey. Skulle man være så uheldig at score mere (og det sker jo selv for de bedste) så taler man ikke om det, men noterer blot scoren!
 
Den, der regelmæssigt spiller en golfbane i dens par, spiller som en professionel. Men de rigtigt professionelle kan gå under banens par. Det er derfor vi hører om turneringer, der er vundet i fx minus 12 slag. Det er fordi, der ofte afvikles professionelle turneringer over 4x18 huller fordelt med 18 huller pr. dag – "12 under par" betyder, at spillerens samlede score på de fire dage har været 12 slag under banens par i alt. Hvis turneringen blev spillet på en bane med par 72 betyder det fx at spilleren på de fire dage har udført 4 x 72 – 12 slag = 276 slag.