Humanistisk informatik: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m småret: wiki og sprog
Navnet på uddannelsen
Linje 1:
'''Humanistisk informatik''' er et af flere navne på studiet af forholdet mellem [[menneske]]t og [[teknologi]]en. Betegnelsen humanistisk informatik ([[engelsk (sprog)|engelsk]]: "Humanities informatics") er en almindelig kendt betegnelse for studiet i Europa, men denne betegnelse er dog mindre kendt i den engelsktalende verden, hvor studiet f.eks. går under navnene "Digital Humanities" eller "Humanities Computing", som er nogenlunde tilsvarende den europæiske betegnelse for studiet.
 
Humanistisk skiftede i 2015 navn til Kommunikation og digitale medier, da uddannelsen var af så lav kvalitet at de ønskede at ændre image <ref>http://www.intern.aau.dk/ansatte/indersiden/vis//slut-med-humanistisk-informatik-paa-aau.cid104981</ref>
 
Studiet i humanistisk informatik og de institutter, der har med dette studie at gøre, startede generelt i 1990'erne, hvor universiteterne sjældent underviste i humanistiske tilgange til det hurtigt voksende elektroniske samfund. Af denne grund var området ganske bredt defineret og indgik f.eks. i kurser i humanistiske computervidenskab og den grundlæggende introduktion til, hvordan computere arbejdede, historiske udvikling af teknologi, teknologi og læring, digital kunst og litteratur samt digital kultur. I dag har flere institutter på universiteterne valgt mere specialiserede områder inden for forskningen, f.eks. på [[Universitetet i Bergen]], mens man underviser og forsker i digital kunst og kultur og socio-kulturel kommunikation med og uden teknologi på [[Aalborg Universitet]].