MS Silja Europa: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m link
m fix
Linje 2:
'''MS Silja Europa''', er en af de største cruiseferries i verden og drevet af det [[finske]] [[rederi]] [[Silja Line]]. Skibet er bygget på Meyer Werft i [[Papenburg]] i [[Tyskland]] til færgeselskabet AB Slite, en del af [[Viking Line]]. Hoved arkitekten var Per Dockson fra [[Sverige]].
 
Færgen var allerede malet i Viking Line's farver og næsten klar til at blive afleveret, da den [[Svenske kronor|svenske krone]] blev [[davalueringdevaluering|devalueret]] med 10 %, hvilket førte til at AB Slite kom i økonomiske problemer. Da Slite ikke kunne betale for deres skib valgte Meyer Werft at chartre det til Viking Line's rivaler fra Silja Line. Det blev sat på [[Helsinki]]-[[Stockholm]] ruten, som erstatning for [[MS Silja Serenade]], der var sat på [[Turku]]-[[Mariehamn]]-Stockholm ruten, men Europa og Serenade måtte udveksle ruter igen i 1995 idet Serenade have problemer med at navigere i øhavet ved Turku.
 
Verdens første flydende [[McDonald's]] restaurant blev placeret om bord Silja Europa fra sin jomfrurejse indtil 1996 hvor den blev lukket og erstattet af Silja Line's egen hamburger restaurant.