Burlesque: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
embed {{Autoritetsdata}} with wikidata information
oversat
Linje 3:
'''Burlesque''' er oprindelig betegnelsen for en ”grovkornet” [[komedie]] som [[karikatur|karikerer]] og imiterer [[litteratur]] og [[musik]] på en seksuel afslørende vis.
 
Da Burlesque kom frem tilbage i 1860'erne var burlesqueshows en kombination af satire, performance art og voksenunderholdningvovet underholdning. Siden er genren blevet synonym med betydningen ”overdrevent komisk”, ”løssluppen” eller ”fantastisk”. Ordet burlesque betyder egentlig ”op og ned” og genren handler ofte om at vende sociale normer på hovedet. Betydningen kan ligeledes hentes fra detDet italienske ord ”burla” som betyder spøg.
 
Burlesque slog først rigtigt igennem i 1900-tallet med navne somesom [[Josephine Baker]], [[Mae West]] og [[Marlene Dietrich]]. I dag er burlesque betegnelsen for en seksuel niche i [[revy]]grenren, som er mere udfordrende end de traditionelle [[vaudeville]] og [[varieté]]shows. I dag er den mest kendte burlesque performer [[Dita von Teese]] som bl.a. er blevet kendt for at danse i et kæmpe stort martiniglas. Burlesque forveksles ofte med [[striptease]], men tilburlesque forskeldrejer handler burlesquesig ikke om selve afklædningen, og performeren erhar tildækket underliv og brystvorter. I sin moderne form er burlesque en kombination af showdance, striptease, stripfitness, performance art/teater eller bare Burlesque Dance og er ofte betegnet som ”Neo burlesque” (nyburlesk).
 
{{commonscat}}