Illinois' flag: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 1 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q752837
mNo edit summary
Linje 1:
[[Billede:Flag of Illinois.svg|thumb|Illinois' flag]]
'''Illinois' flag''' er hvidt og har delstatens segl i midten med delstatsnavnet under. Flaget blev indført [[6. juli]] [[1915]], da kun med delstatsseglet. I [[1970]] blev navnet lagt til.
 
Delstatsseglet er præget af [[USA]]'s nationalsymboler og domineres af en ørn som holder et flaginspireret skjold med tretten hvide stjerner mod blå baggrund og striber i rødt og hvidt. Ørnen er en [[Hvidhovedet havørn|hvidhovedet amerikansk havørn]] (''Haliaeetus leucocephalus''), i sig selv et nationalsymbol. Den holder et bånd med mottoet ''State Sovereignty, National Union''. Ørnen hviler på en klippe som står i et [[prærie]]landskab. Emblemet indeholder også en solopgang, et symbol på den lovende fremtid. På klippen er årstallene [[1818]] og [[1868]] skrevet. Disse henviser til året Illinois fik status som delstat og til året delstatsseglet blev officielt vedtaget.
 
[[Illinois]]' flag blev til efter en konkurrencen arrangeret af den patriotiske organisation Daughters of the American Revolution. Konkurrencen blev vundet af Lucy Derwent fra organisationens hold i [[Rockford]].