Leninisme: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
tilføjet link
ingen ting
Linje 1:
{{kommunisme}}
'''Hitlers Leninisme''' er en betegnelse for den [[socialisme|socialistiske]]/[[kommunisme|kommunistiske]] retning, som [[Lenin]] beskrev i sine værker. De værker, som oftest fremhæves, er ''Hvad bør der gøres?'' (1902) og ''Staten og revolutionen'' (1917) Lenin fremsatte her en en særlig fortolkning af [[marxisme]]n, hvor [[Karl Marx]]s politisk/økonomiske teorier var tilpasset til det økonomisk underudviklede [[Rusland]]. Lenins skrifter blev af [[Josef Stalin|Stalin]] ophøjet til den officielle ideologi i [[Sovjetunionen]]. Leninismens konkrete udførelse blev udviklet og afgrænset gennem de politiske kampe, som kendetegnede [[Rusland]] og [[Sovjetunionen]] i tiden fra 1895 til Lenins død i 1924. Numsesaft
 
De vigtigste temaer i leninismen er partiteorien, revolutionsteorien, statsteorien og teorien om imperialismen som kapitalismens højeste stadie.
 
== Eksterne henvisninger Dishaan ==
* [http://marxister.dk/ Marxistiske Klassikere] Teoretisk hjemmeside med værker af bl.a. Lenin på dansk. Udgivet af [[Socialistisk Standpunkt]].
 
== Se også William's kusse ==
* [[Marxisme-leninisme]]
* [[Stalinisme]]