Sonja Jógvansdóttir: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
fd
ref.
Linje 1:
'''Sonja J. Jógvansdóttir''' (født 9. november 1977<ref name="Javnaðarflokkurin">[http://www.j.fo/Sonja-Jogvansdottir.aspx?ID=493 j.fo - Sonja Jógvansdóttir]</ref> i [[Tórshavn]], opvokset i [[Fuglafjørður]])<ref>[http://www.kvindernesblaabog.dk/Default.aspx?pageid=17523 kvindernesblaabog.dk - Sonja J. Jógvansdóttir]</ref> er en [[Færøerne|færøsk]] journalist, organisator og politiker fra [[Javnadarflokkurin]]. Hun blev indvalgt i [[Lagtinget]] ved [[Lagtingsvalget 2015|valget i 2015]], som den første erklærde [[homoseksuelle]]. Hun lever i fast parforhold med tidligere kulturminister [[Annlis Bjarkhamar]].<ref name="Javnaðarflokkurin"/>
 
Jógvansdóttir er opvokset i bygden [[Fuglafjørður]] i den nordøstlige del af Færøernes næststørste ø [[Eysturoy]]. Hun er student fra [[Stundentaskúlin á Kambsdali]] i 1997 og har en [[Master of Arts]] med [[honours]] i [[statskundskab]] fra [[University of Edinburgh]], 2002; derudover har hun taget kurser på [[Kandidatgrad|kandidat]]niveau i forvaltning på [[RUC]] 2004-2005.
 
Hun er initiativtager til og koordinator for [[SAMTAK]], en paraplyorganisation for den [[Færøernes fagbevægelse|færøske fagbevægelse]] 2006; stagiaire og sagsbehandler ved den [[Færøernes EU repræsentation|færøske EU repræsentation]] 2005-06; journalist ved avisen [[Dimmalætting]], 2002-04 og 2005 og siden freelancejournalist, samt [[kommunikationsrådgiver]] for diverse [[interesseorganisation]]er. Hun har bl.a. arbejdet for [[Dimmalætting]], homomagasinet [[CPH Proud]] og ligestillingsnævnet på Færøerne (Javnstøðunevndin). Desuden har hun udført frivilligt arbejde om emner som social ulighed, [[ligestilling]] og [[homoseksualitet]] i en række sammenhænge.
 
== Tillidshverv ==
Linje 13:
== Bibliografi ==
* Ung og arbejdsmarkedet på Færøerne, undervisningsmateriale til folkeskolen om arbejdsmarkedet, Forlag SAMTAK, 2011.
 
== Referencer ==
{{Reflist}}
 
{{FD|1977||Jógvansdóttir, Sonja}}