Dramaten: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
stubbed
sp
Linje 10:
Det blev grundlagt i [[1788]] af [[Gustav 3. af Sverige]] og har siden haft kontinuerlig virksomhed. Teatret opfører omkring 1.000 forestillinger årligt på sine seks scener, og driver desuden en omfattende turnévirksomhed i såvel Sverige som udlandet. Siden [[1908]] har teatret haft til huse i et teaterhus i [[jugendstil]] på [[Nybroplan]] i [[Stockholm]]. Teatret er blandt andet udsmykket af [[Carl Milles]] og [[Carl Larsson]].
 
Chef for Dramaten har siden [[20022015]] været Staffan[[Eirik Valdemar HolmStubø]]. Dramaten drives i dag som et statsejet [[aktieselskab]], og staten yder et årligt bidrag til driften på lidt over 200 millioner [[svenske kroner]]. {{km}}
 
Historisk har teatret haft sin egen skuespillerskole, Dramatens Elevskola, men siden [[1967]] har denne været udskilt som Teaterhögskolan i Stockholm. Blandt de skuespillere og instruktører, der er uddannet fra Dramaten er [[Gustaf Molander]] (som også var underviser på stedet), [[Alf Sjöberg]], [[Greta Garbo]], [[Vera Schmiterlöw]], [[Signe Hasso]], [[Ingrid Bergman]], [[Gunnar Björnstrand]], [[Max von Sydow]] og [[Bibi Andersson]].