Yadkin River: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: indsæt coord wd
m Enkelt rettelse
Linje 1:
[[Fil: Yadkin_River.jpg|200px|thumb|Yadkin River ved byen [[Elkin (North Carolina)|Elkin]], North Carolina]]'''Yadkin River''' er en af de længste floder i [[North Carolina]], [[USA]]. Den udspringer i den nordvestlige del af staten i [[Blue Ridge Mountains]], nær ''Thunder Hill Overlook'' på [[Blue Ridge Parkway]].
 
Adskillige steder er floden opdæmmet af hensyn til [[vandforsyning]], [[vandkraft]] og kontrol med [[oversvømmelse]]r. Hvor floden møder [[Uwharrie River]] skifter den navn til [[Pee Dee River]], og under dette navn fortsætter den ind i [[South Carolina]], hvor den bliver til Great Pee Dee River.
 
Fra udspringet til floden løber sammen med Uwharrie River er den 320 km lang. Herfra fortsætter floden ca. 370 km til Atlanterhavet.<ref>[http://www.britannica.com/EBchecked/topic/448649/Pee-Dee-River Encyclopedia Britannica]</ref>
 
Floden udnyttes i høj grad til fritidsliv i form af [[sejlads]], [[rafting]] og [[lystfiskeri]]. Blandt de fisk, der typisk kan fanges i floden, er [[malle]] og [[ørredaborre]] (Micropterus salmoides).
 
FodenFloden tjener som vandforsyning for mange større og mindre samfund i North Carolina. Floden har givet navn til et af USA's anerkendte vindistrikter, [[Yadkin Valley AVA]] og den har også givet navn til [[Yadkin County]] og byen [[Yadkinville (Nort Carolina)|Yadkinville]].
 
== Noter ==