Klitmøller: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 43:
'''Klitmøller''' er en by og tidligere [[ladeplads]] i [[Thy]], beliggende 10 km sydvest for [[Hanstholm]] og 17 km nordvest for [[Thisted]]. Byen har {{vis indbyggere DK|787-11059}}, men dette befolkningstal mangedobles i sommerhalvåret grundet sommerhusgæster. Byen hører til [[Thisted Kommune]] og ligger i [[Region Nordjylland]].
 
Fordi Klitmøller fungerer som turistby hele året, findes der et varieret udbud af forretninger som [[supermarked]], [[bager]], [[røgeri]], badehotel, surfforretninger, butikker med [[kunsthåndværk]] og brugsting, [[frisør]], coworking sted og flere firmaer inden for bygge- og anlægsbranchen. I nyere tid er mange af de gamle fiskerhuse blevet renoveret, og der er bygget nye parcelhuse og almennyttige boliger.
 
Før fiskerkutterne i 1967 blev flyttet til den nye havn i [[Hanstholm]], var Klitmøller et driftigt fiskeleje, og hele miljøet fra dengang er stadig bevaret. Der drives fortsat lidt fiskeri fra Klitmøller, men i dag er stedet især kendt som et af områdets vigtigste fritidscentre.