Hound Dog: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 14 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q865095
Flertydige WL: New YorkNew York City
Linje 11:
Elvis kom på nationalt TV igen den [[1. juli]] med "Hound Dog". Det var som gæst i et Steve Allen-Show<ref>[http://heavens-gates.com/elvis/hounddog/ Site m. foto af Elvis der synger "Hound Dog" i Steve Allen Show]</ref>, hvor han optrådte i kjole og hvidt mens han sang sangen for en [[Bassethund|basset hound]], der bar en sort høj hat.
 
Allerede dagen efter denne optræden indspillede Elvis nummeret i [[RCA]] studierne i [[New York City|New York]]. Med i studiet var hans sædvanlige backinggruppe, bestående af [[Scotty Moore]] på singleguitar (med Elvis som sædvanligt på rytmeguitaren), [[Bill Black]] på bas, [[D.J. Fontana]] på trommerne og [[The Jordanaires]] som vokal backinggruppe. RCA's Steve Sholes blev krediteret produktionen selv om Elvis i realiteten producerede sangen (ligesom stort set alle øvrige RCA-produktioner, ifølge hans musikere). Presley insisterede på at få sangen lige præcis som han mente den skulle være, og 30 optagelser måtte der i hus inden han bestemte sig for indspilning nr. 28. Sangen blev udsendt [[13. juli]] som A-side på en single med "[[Don't Be Cruel]]" som B-side. Denne [[single (musik)|single]] blev så populær, at både A- og B-siden var på toppen af hitlisterne, – samtidig. Det var i øvrigt første gang nogensinde, at en singleplade på samme tidspunkt lå på førstepladsen af de tre amerikanske "Billboards": Pop, Country & Western samt Rhytm & Blues.
 
"Hound Dog" var på daværende tidspunkt Presleys bedst sælgende singleplade og lå på hitlistens førsteplads fra juli 1956 og 11 uger frem, indtil den måtte vige pladsen for "[[Love Me Tender (sang)|Love Me Tender]]", som er titelmelodien til ''[[Love Me Tender]]'', Elvis Presleys første film.