Odense Katedralskole: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m Gendannelse til seneste version ved 89.150.131.222, fjerner ændringer fra 87.58.18.27 (diskussion | bidrag)
Linje 55:
 
== Historie ==
Odense Katedralskoles historie går tilbage til [[1283]], hvor der blev oprettet en skole i tilknytning til [[Skt. Knuds Kloster]]. Tidligere var der etableret katedralskoler i [[Viborg]], [[Ribe]], [[Roskilde]], [[Århus]] og [[København]] ([[Metropolitanskolen]]). OdehejOdense Katedralskole er dermed landets sjetteældste skole. I løbet af [[middelalder]]en blev en række af landets [[latinskole]]r knyttet til bispesædernes [[domkirke]]r, deraf navnet katedralskole. Formålet med skolen var dengang at uddanne præster, og fagene var latin og græsk, religion og sang. Først i 1800-tallet vandt fag som nyere sprog og matematik frem.
 
nse Katedralskole er dermed landets sjetteældste skole. I løbet af [[middelalder]]en blev en række af landets [[latinskole]]r knyttet til bispesædernes [[domkirke]]r, deraf navnet katedralskole. Formålet med skolen var dengang at uddanne præster, og fagene var latin og græsk, religion og sang. Først i 1800-tallet vandt fag som nyere sprog og matematik frem.
 
Senere blev der oprettet yderligere to latinskoler i Odense. De tre skoler blev imidlertid samlet som Odense latinske Skole i [[1537]]. I [[1621]] blev der oprettet et gymnasium i Odense. Der var tale om en slags universitet. Gymnasiet blev i 1802 lagt sammen med latinskolen, som nu fik navnet Odense Katedralskole.