Prince Albert National Park: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
fra svensk og engelsk wikipedia
 
m linkfix mm
Linje 32:
''' Prince Alberts National Park''' er en [[nationalpark]] i provinsen [[Saskatchewan]] i [[Canada]], der ligger 200 kilometer nord for [[Saskatoon]] og cirka 50 kilometer nord for byen [[Prince Albert]]. Området blev udpeget som en nationalpark i 1927, men indviedes officielt i 1928 af statsminister [[William Lyon Mackenzie King]]. Det beskyttede område omfatter et areal af 3.874 kvadratkilometer.
 
I nationalparken findes over 200 forskellige arter af fugle og desuden den fleste af de store pattedyr som er typiske for Canadas nåleskove, som [[canadisk los]] , [[Amerikansk sortbjørn|sortbjørn]], [[ulv]] og [[elg]]. Der findes også en lille hjord [[bison]] i den sydvestlige del af parken. En koloni med [[hvid pelikan]]er (''Pelecanus erythrorhynchos'') hører også den til de mere specielle indslag i parkens dyreliv.
 
De tidligst bekræftede spor af at mennesker har beboet området er omkring 7.500 år gamle. Fra 1886 til 1893 havde [[Hudson's Bay Company ]]et en handelspost ved [[Waskesiu Lake]]. I begyndelsen af 1900-tallet blev der hugget meget tømmer i parken, men efter svære brande i året 1919 blev det meste af denne aktivitet indstillet i 1921. Siden området blev indrettet som nationalpark er det blevet et mål for turisme, med vandring, kanosejlads, fiskeri og iagttagelse af fugle som eksempler på aktiviteter.
Linje 45:
[[Kategori:Saskatchewan]]
[[Kategori:Etableret i 1927]]
{{Coord wd|type=adm2nd|region=CA-SK}}