Air Force One: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m Wikilink.
Linje 8:
 
Flyet har en rækkevidde på 12.600 km og har plads til mere end 70 passagerer. Der er to indgange til flyet, en forrest og en agterst. Den forreste er den fornemme og den agterste er mindre fornem. På [[Halefinne (fly)|halefinnen]] ses forskellige identifikationskoder for flyene: ''28000'' på det ene og ''29000'' på det andet fly. Alle flyvninger med disse fly udføres af flyverdetachementet ''Presidential Airlift Group'', som er en del af ''Air Mobility Command, 89th Airlift Wing''.
Der bliver typisk af sikkerhedshensyn lukket for anden flytrafik i lufthavnen omkring ankomst og afgang af Air Force One, og i USA er der en permanent [[no fly-zoneflyveforbudszone]] på 25 [[sømil]] omkring præsidenten og hans fly.
 
Når præsidenten rejser med fly, disponerer han desuden ofte over både [[helikopter]] og skudsikker [[limousine (Bil)|limousine]] ([[Cadillac One]]). Igen anvendes nummerbetegnelser – idet helikopteren kaldes '''Marine One''' da den stilles til rådighed af USA's [[marinekorps]]. Tilsvarende for de andre våbenarter findes ''Army One'', ''[[Navy One]]'' (kun brugt éen gang – 1. maj 2003), ''Coast Guard One'' (aldrig brugt) og ''Executive One'', når det drejer sig om et, rekvireret, civilt fly.