Teologi: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
lidt præcisering + ce
wl
Linje 1:
'''Teologi''' ([[græsk (sprog)|gr.]] θεολογία af θεός ''theós'' Gud, og λόγος ''lógos'' ord eller lære) er læren om og studiet af (evt. forestillinger om) [[Gud (højere væsen)|Gud]] og [[tro]], særligt set fra [[religion]]ens eget synspunkt, modsat [[religionsvidenskab]], der beskriver religion som et [[kultur]]elt fænomen. Teologien arbejder primært i en [[kristendom|kristen]] kontekst, men kan i princippet anvendes i forbindelse med enhver religion. Kristendom er et komplekst fænomen, så teologien bruger derfor mange forskellige [[videnskab]]elige metoder til at undersøge kristendommen med. Metoder som teologien deler med andre fag fra universitetet. Det teologiske studie er ikke et religiøst studie og enhver, uanset personlig religiøsitet, kan studere teologi og arbejde teologisk med religion.<ref>[http://videnskab.dk/kultur-samfund/er-teologi-overhovedet-videnskab]</ref>.
 
== Teologi i Danmark ==
Teologi er det ældste [[studium|studie]] på Københavns Universitet og kan stadig studeres på to [[Danmark|danske]] [[universitet]]er, nemlig [[Københavns Universitet]] og [[Aarhus Universitet]], der begge har selvstændige ''teologiske [[Fakultet (universitet)|fakulteter]]''. En teologisk [[kandidat]]grad er normeret til seks års fuldtidsstudier og giver ret til betegnelsen [[cand.theol.]] En teologisk kandidatgrad er normalt et krav for at blive ansat som [[præst]] i den danske [[folkekirke]]. Dog er flere præster i folkekirken ikke uddannet teologer, ligesom ikke alle teologer bliver præster.
 
Eftersom Teologi på Københavns og Aarhus universitet ikke er religiøse studier, men derimod videnskabelige, opstod der flere uafhængige teologiske uddannelser i Danmark. [[1. september]] [[2013]] begyndte der en bacheloruddannelse i teologi ved [[Menighedsfakultetet]] i [[Århus]]. Denne bacheloruddannelse er akkrediteret gennem [[University of South Africa]]. I København findes der [[Dansk Bibel-Institut]], som er akkrediteret gennem [[Fjellhaug International University College]]. De to institutioner tilbyder forskellige teologiske uddannelser af varierende længde, begyndende fra et år og op til en seksårig kandidateksamen i tværkulturel mission.