Termisk energi: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
varme strømmer fra høj til lav temperatur, ikke omvendt, som det stod i teksten.
No edit summary
Linje 1:
[[File:Trabajando una pieza de metal al rojo sobre un yunque.jpg|thumb|Termisk [[stråling]] i det [[synligt lys|synlige spektrum]] ses i det varme metal. Termisk energi ville ideelt være den nødvendige mændge varme (energi), det kræves at varme metallet op til dets temperatur, men mændgen er ikke veldefineret, da der er mange måder et givent legeme kan opnå en given temperatur, og hver af disse kræver en forskellige mængde varme. Termisk energi er således ikke en stabil funktion.]]
'''Termisk energi''' bliver i daglig tale ofte kaldt '''[[varme]]''', eller '''[[varmeenergi]]'''. Det er en [[energiform]], som ligger lagret i [[atom]]ers og [[molekyle]]rs uordnede bevægelse. Den beskrives med [[SI-enhed]]en [[joule]] [[J]].
 
Et stofs termiske energi er defineret som
Linje 6:
<math>E_{th} = m C T </math>
 
hvor ''m'' = masse, ''C'' = middelværdien for termisk [[energikapacitet]] og ''T'' = [[absolut temperatur]] (K).
 
En tilførsel af [[varme]] øger molekylernes bevægelse og dermed den termiske energi, mens en bortdræning af varme formindsker den. Hvis bevægelsen hos de enkelte atomer i et stof er = 0, så må dets temperatur være på det [[absolut nulpunkt|absolutte nulpunkt]], da m og C altid er større end 0. [[Kelvin]]-skalaen bruger dette som udgangspunkt.