Telefon: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Knud Winckelmann, fjerner ændringer fra 84.144.139.63 (diskussion | bidrag)
Linje 18:
Telefonistinden lagde så en [[ringespænding]] på B's linje, så B's telefon ringede, og når B tog røret af gaflen (der koblede klokken fra), etablerede telefonistinden kontakt mellem de to linjer så A og B kunne tale sammen. Hun lukkede så klappen foran nummeret på centralbordet. Hvis B-abonnenten ikke var lokal, måtte telefonistinden først kontakte B's central og bede om at få stillet forbindelsen videre igennem. På den måde kunne et opkald involvere adskillige telefonistinder på forskellige centraler.
 
Når samtalen så var forbi, 'ringede man af' ved at hænge røret på plads og dredreje ihåndsvinget. brugKlappen frafaldt telefonens barndomned til begyndelsentelefonistinden afkunne 1970'ernese at samtalen var forbi, hvorså hun automatiskekunne systemerfjerne togsine overmellemledninger.
 
I Danmark var magnetocentraler i brug fra telefonens barndom til begyndelsen af 1970'erne, hvor automatiske systemer tog over.
 
=== D og F-telefoner ===
Line 24 ⟶ 26:
D/F-telefoner har i modsætning til M-telefonen ikke batteri, men fik derimod strøm fra centralen via telefonledningen. Systemet kaldtes derfor centralbatteri-systemet. Teknisk set var D og F-telefoner ens; forskellen afhang af centraltypen og for brugeren var det kun betjeningen, der adskilte de to typer.
 
Den mest synlige forskel fra M-telefonen til D/F-telefoner var indførslen af [[nummerskive]]n, som abonnenten brugte til at dreje nummeret ved opkald, og at generatorhåndsvinget iphonevar 6 er lortforsvundet.
 
var forsvundet.
 
==== Virkemåde med D-centraler ====