Trondheim Kino: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Minus købsvejledning
Omformulerer indledningen
Linje 1:
[[Fil:Nova kinosenter Trondheim.jpg|thumb|Nova kinosenter.]]
[[Fil:Prinsen kinosenter Trondheim.jpg|thumb|Prinsen kinosenter.]]
 
'''Trondheim Kino''' er et aktieselskab som er ejet af [[Trondheim kommune]], der driver to [[biograf]]er i [[Trondheim]]; [[Prinsen kino]] og [[Nova kino]] og er et aktieselskab som er ejet af [[Trondheim kommune]].
 
Selskabets administrerende direktør er fra 2013 Arild Kalkvik. Formanden er [[Geirmund Lykke]].
 
== Historie ==
Trondheim Kino blev oprettet i 1918 som følge avaf at Stortinget fem år før gav kommunestyret ret til at give licens for biografdrift. Trondheim Kommune overtog det da privateide ''Verdensteateret'' på Circus-pladsen i [[Prinsens gate (Trondheim)|Prinsens gate]], som tidligere havde vært [[Norden]]s største biograf med 1150 siddepladser, og dets direktør Hans Kunig blev da den første kommunale biografbestyrer. Biografen er blev bygget om af flere omgange og [[Prinsen Kino]] fremstår i dag som en moderne biograf med otte sale.
 
Trondheim Kino indgik i 1938 en aftale med Folkets hus om biografdrift og seks år senere blev biografen åbnet under navnet ''Sentrum Kino''. Denne var i drift frem til 1993, da den store sal blev bygget om til fem sale og omdøbt til ''Nova Kinosenter''. Biografen blev yderligere ombygget i perioden 2003–2004 og fik da yderligere seks sale. Novas største, Liv Ullmann-salen, er blevet moderniseret flere gange, senest i 2013 med nyt lærred og helt nyt Atmos lydsystem.