Jakob Wilms: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved ParanoidLemmings, fjerner ændringer fra 80.62.117.167 (diskussion | bidrag)
Linje 3:
 
== Tidlige liv og uddannelse ==
Jakob Wilms voksede op i [[Bagsværd]] og [[Farum]]. I [[2002]] kom han på golf-college i [[Himmerland]] Country Club nær [[Aars]] med drømmen om en fremtid som professionel [[golf]]spiller. Det blev ikke til noget, så han begyndte nytåret 2002-[[2003]] at skrive ungdomsromanen ''Et bliks hukommelse'', som blev udgivet i [[2004]] på hans eget forlag Bokaj Media. Romanen blev revideret og genudgivet i 2005 på [[Dansklærerforeningen]]s Forlag og brugt i danskundervisningen i mange af landets skoler, på de ældste klassetrin. Fra 2004 boede han på [[Indre Nørrebro]], København. I marts [[2008]] udkom Wilms' anden roman ''Med hovedet først?'' på CDR-forlag. I 2012 udkom forfatterens tredje ungdomsroman "''På runddelens hjørne"''.
 
Jakob Wilms tog [[Højere forberedelseseksamen|HF]] på [[HF-Centret Efterslægten]] i [[2007]] og en [[Bachelor of science|B.Sc.]] in International Business and Politics fra [[Copenhagen Business School]]. Han har studeret Political Science og History of Economic Theory på [[University of Bristol]] i [[Storbritannien]]. Efterfølgende studerende han spansk I [[Cuernavaca]], en forstad til [[Mexico City]].
 
== Litteratur om forfatterskabet ==
Jakob Wilms' værker er taget under behandling i flere forskellige bøger om ungdomslitteratur. I høstHøst &søns "Søns ''Børnelitteratur i tiden: Om danske ungdomsbøger i 2000'erne"'' er "''Et bliks hukommelse"'' sat i forhold til ungdomsbøgerne i 00'ernes grundlæggende æstetik og tendenser. Her skriver Lone Billeskov Jansen (cand.pæd. i didaktik), at potentialet i "''Et bliks hukommelse"'' ligger i ungdommens egen æstetik frem for den gængse litteratur, da temaerne og beskrivelserne er aktuelle. Det konstateres også, at "''Et bliks hukommelse"'' kunne gå hen og blive en eftertragtet klassisk-realistisk udgivelse, fordi den i essensen er ungdomskultur, men også rummer litterær-æstetiske elementer<ref>[http://books.google.dk/books?id=bc_ej7RagZYC&pg=PA161&dq=b%C3%B8rnelitteratur+i+tiden:+om+danske+b%C3%B8rne+og+ungdomsb%C3%B8ger+i+2000&hl=da&sa=X&ei=IVq1T4PmEMTRsga04uyQDA&ved=0CEYQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false Børnelitteratur i tiden;] Om danske børne- og ungdomsbøger i 2000'erne; redigeret Anne Mørch-Hansen og Jana Pohl, Høst&Søn 2006, ISBN 978-87-638-0390-8.</ref>.
I "''Den realistiske ungdoms roman"'', Gyldendal, kaldes forfatterskabet for "identitets dannendeidentitetsdannende" for nutidens unge og en klar afspejling af den moderne socialrealisme med en ungdommelig autencitetautenticitet og en knivskarp tone. Bogen beskæftiger sig hovedsageligt med ''Et bliks hukommelse'', som også er repræsenteret et udsnit af citater.<ref>[http://books.google.dk/books?id=cD3JQXc7wNAC&printsec=frontcover&dq=den+realistiske+ungdomsroman&hl=da&sa=X&ei=-1m1T9O6EILdtAaLhe2WDA&ved=0CEAQ6AEwAA#v=onepage&q=den%20realistiske%20ungdomsroman&f=false Den realistiske Ungdomsroman, Dansk i dybden;] Ingelise Moos og Karen Vilhelmsen; Gyldendal 2009, ISBN 978-87-02-04617-5</ref>.
 
== Et bliks hukommelse ==