Jos Verstappen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 3:
 
Hans søn, [[Max Verstappen]], kører lige nu i Formel 1 og er den yngste kører i verdensmesterskabet.
 
==Tidligere karriere==
Verstappen begyndte sin racerkarriere i karting da han var 8 år. I 1984 var han den hollandske juniormester. Han havde success og vandt to europæiske titler.
 
I slutningen af 1991 gik han op i bilræs. Han kørte i Formel Opel Lotus. Han vandt europamesterskabet i sit første år, og fik en kontrakt til at køre i [[Formel 3]] med Van Amersfoort Racing. Han havde også vundet Marlboro Masters og det Tyske Formel 3-mesterskab i 1993.
 
==Formel 1-karriere==
===Før Formel 1===
Verstappens første Formel 1-test var den 28. september 1993, da han testede for [[Footwork Arrows]] sammen med brasilianerne [[Gil de Ferran]] og [[Christian Fittipaldi]]. Verstappen satte en tid på 1:14.45 og havde kørt over 65 omgange. Det var en meget imponerende ydelse for hans første test. Efter sin første test havde han kontaktet alle teams undtagen [[Scuderia Ferrari|Ferrari]] og [[Williams F1|Williams]].
 
===1994: Benetton===
Han kom ind til [[Benetton]] som holdets testkører. Men da finlænderen [[JJ Lehto]] blev skadet i en ulykke i testen før sæsonen, så stod Verstappen ind til de to første løb i sæsonen.
 
===1995-2003===
 
==Eksterne henvisninger==