Svagbørnskoloni: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Har uddybet hvad en svagbørnskoloni egentlig var for noget. Det indes ikke mere, så jeg syntes der manglede noget historie bag. Historien bag svagbørnskolonien er ikek en historie Danmark kan være stolt af, men den skal dog beskrives ud fra fakta .
Linje 1:
'''Svagbørnskolonier''' var en slags [[feriekoloni]]er hvor børn med svagt helbred ofte pga. mangelfuld ernæring eller pga. fattigdom kunne få sol og frisk luft, og sul på kroppen.
 
Et ophold varede typisk fra 6 uger til et halvt år. Dog var nogen svagbørnskolonier så mørkt og koldt indrettet at man egentlig ikke kunne tale om feriekoloni. Det mad der blev serveret, var fedtindholdrigt mad og hvis man ikke spiste op, blev ske eller gaffel tvunget ind i munden på dig, så kunne du lære at spise op.
Et ophold varede typisk fra 6 uger til et halvt år.
 
Børn behøvede ikke at være svage, men deres forældre var enten meget fattige eller enlige. Så det havde ikke altid så meget at gøre med barnets tilstand, mere forældrenes og samfundets måder at "hjælpe" en enlig forældre på. I 1960 - 1970 var det børnehaven eller skolen, der sørgede for at barnet fik et ophold. Forældrene var på den tid meget autoritetstro og gjorde sjældent indsigelser. Pædagogikken og begreber som omsorg og barnets tarv, var ikke på daværende tidspunkt slået igennem i Danmark, det kom senere.
 
Svagbørnskolonier er i dag afløst kolonier for overvægtige børn, fordi i dag i Danmark er 15-20 % af alle børn [[overvægt]]ige. Og fordi dette at veje for meget som barn øger risikoen for at udvikle f.eks. [[sukkersyge]] og [[hjertekarsygdom]]me.