Illums Bolighus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
wikificerer; typo; kat
No edit summary
Linje 1:
'''Illums Bolighus''' blev grundlagt i [[1925]] under navnet BO af den danske forretningsmand [[Kaj Dessau]]. BOs koncept var ikke set før i verden, da ingen forretninger før havde integreret [[tekstil]]er og [[møbel|møbler]] i kombination med kunst. I [[1941]] blev forretningen overtaget af familierne, der også ejede [[stormagasin]]et [[A. C. Illum A/S]], hvilket resulterede i et navneskifte til ''Illums Bolighus A/S''. Illums Bolighus har dog ikke i dag nogen form for tilknytning til stormagasinet [[Illum (stormagasin)|Illum]], da ejerskabet ligger hos en investeringsgruppe med husets administrerende direktør [[Henrik Ypkendanz]] i spidsen.
 
Bygningsværket, som huser Illums Bolighus, er beliggende på [[Amagertorv]] i [[København]]s centrum og blev tegnet i [[1961]] af arkitekten [[Kay Kørbing]]. Illums Bolighus har udover forretningen på [[Amagertorv]] også to forretninger i [[Københavns Lufthavn]], en i [[Tivoli]], en i Kgs. Lyngby samt en forretning i [[Aarhus]].
 
I efteråret [[2006]] åbnede den første udenlandske afdeling i det norske interior-center [[House of Oslo]], efterfulgt af et Illums Bolighus i Hamngatan i [[Stockholm]]s centrum i [[2010]]. Sidst men ikke mindst åbnede Illums Bolighus en butik i 2012 i [[Emporia (indkøbscenter)|Emporia]] i [[Malmö]]. Illums Bolighus har en online shop og er også [[Kongelig Hofleverandør]].