Aktuelt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m små typo
Linje 1:
'''Aktuelt''' (Gennem sin levetid også kendt som '''Socialisten''', '''Social-Demokraten''', '''Det Fri Aktuelt''' og '''[[Weekend Nu]]''') var arbejderbevægelsesarbejderbevægelsens [[dagblad]] i 130 år fra [[22. juli]] [[1871]] til [[6. april]] [[2001]] (+ [[31. august]] til [[16. november]] [[2001]] for Weekend Nus vedkommende).
 
Aktuelt var flagskibet i en, fra 1942 [[LO]]-finansieret, mediestrategi ([[A-pressen]]), som skulle give den borgerlige presse et kvalificeret modspil. Før [[2. verdenskrig]] gik denne strategi bl.a. ud på ved knopskydning at sprede lokale versioner af Social-Demokraten ud over hele landet. I 1934 oprettedes således blad nummer 63 i Hillerød.
Linje 14:
*''Weekend Nu'' [[2001]]-[[2001]]
 
Det er lidt af en tilsnigelse at lægge Weekend Nu som det sidste af den række af blade, som var Aktuelt. Strengt taget var den nemlig en helt igennem selvstændig ugeavis, der var tænkt som modspil til [[Weekendavisen]] fra det Berlingske husHus. Helt uretfærdigt er det dog heller ikke, for den ville næppe have levet sit korte liv, hvis ikke det havde været for Aktuelt.
 
==Redaktørliste (meget ukomplet)==