Lektor: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m højere læreanstalt rettet til universitet
m Robot: Konverterer nøgne referencer, ved hjælp af ref navne for at undgå dubletter, se FAQ
Linje 13:
Betingelsen for at kunne blive ansat som universitetslektor er, at man efter [[ph.d.]]-graden har erhvervet sig yderligere videnskabelige og pædagogiske kvalifikationer – typisk opnået gennem ansættelse som [[adjunkt]], hvor man bl.a. gennemfører en universitetspædagogisk uddannelse.
 
På engelsk oversættes denne stillingsbetegnelse almindeligvis til ”[[:en:Associate Professor|Associate Professor]]”.<ref name=autogeneret1>[http://ufm.dk/uddannelse-og-institutioner/anerkendelse-og-dokumentation/dokumentation/termbase/termrapport.pdf] Styrelsen for Videregående Uddannelser - Dansk-Engelsk Uddannelsesterminologi </ref>
 
== Ekstern lektor ==
Linje 19:
På universiteterne er ''eksterne lektorer'' ansat på deltid for at undervise. Af eksterne lektorer kræves ikke samme videnskabelige og pædagogiske kvalifikationer som af fastansatte universitetslektorer, endskønt de enkelte steder besidder dem – dette varierer dog meget inden for forskellige fagområder. En ekstern lektor udfylder som oftest den funktion, som en [[amanuensis]] havde før i tiden.
 
På engelsk oversættes denne stillingsbetegnelse til ”part-time lecturer”<ref>[http://ufm.dk/uddannelse-og-institutioner/anerkendelse-og-dokumentation/dokumentation/termbase/termrapport.pdf] Styrelsen for Videregående Uddannelser - Dansk-Engelsk Uddannelsesterminologiname=autogeneret1 </ref>, hvorfor de også adresseres med ”professor” på engelsk.
 
 
Linje 32:
På universiteterne er ''studielektorer'' ansat for at undervise og har typisk ingen forskningsforpligtelse.<ref>[http://www.sdu.dk/Om_SDU/Organisationen/ord_paa_sdu/stillinger_tekst] Videnskabelige stillinger på Syddansk Universitet</ref> Af studielektorer kræves ikke samme videnskabelige kvalifikationer som af fastansatte universitetslektorer, bl.a. ingen [[Ph.d.|ph.d.-grad]].
 
På engelsk oversættes denne stillingsbetegnelse på universiteterne til ”Teaching Associate Professor”,<ref>[http://ufm.dk/uddannelse-og-institutioner/anerkendelse-og-dokumentation/dokumentation/termbase/termrapport.pdf] Styrelsen for Videregående Uddannelser - Dansk-Engelsk Uddannelsesterminologiname=autogeneret1 </ref> om end denne titel er sjældent brugt i engelsksprogede lande.
 
 
Linje 39:
På universiteterne er ''kliniske lektorer'' ansat for at undervise inden for [[lægevidenskab]] og har typisk ingen forskningsforpligtelse. Af kliniske lektorer kræves ikke samme videnskabelige kvalifikationer som af fastansatte universitetslektorer, dvs. ingen [[Ph.d.|ph.d.-grad]], men de skal være uddannede [[læge|specialelæge]] i de fag, de underviser.<ref>[http://www.laeger.dk/portal/page/portal/LAEGERDK/Laegerdk/Y_L/L%C3%B8n/NY_LOEN/LANDKORT_NY_LOENAFTALER/Staten%20-%20forside/kliniske%20lektorer] Lægeforeningen - Aftale om kliniske lektorer</ref>
 
På engelsk oversættes denne stillingsbetegnelse almindeligvis til ”Clinical Associate Professor”.<ref>[http://ufm.dk/uddannelse-og-institutioner/anerkendelse-og-dokumentation/dokumentation/termbase/termrapport.pdf] Styrelsen for Videregående Uddannelser - Dansk-Engelsk Uddannelsesterminologiname=autogeneret1 </ref>