Trotskisme: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 5:
Alle trotskister ser som Trotskij positivt på [[bolsjevik]]kernes [[Oktoberrevolutionen|revolution]] i [[Rusland]] i [[1917]], men svært negativt på udviklingen i [[Sovjetunionen]] fra midten af [[1920'erne]], da [[Josef Stalin]] samlede stadig mere magt i sine hænder. Nogle trotskister mener Sovjetunionen under Stalin blev et [[Statskapitalisme|statskapitalistisk]] [[diktatur]], mens andre mener, der snarere er tale om en "degenereret arbejderstat". Det samme gælder andre lande, hvor mere eller mindre [[stalinisme|stalinistiske]] kommunistpartier har eller har haft magten.
 
Der er forskelle mellem forskellige trotskistiske grupper i synet på, hvordan et revolutionært parti bør være organiseret og i synet på samarbejde med andre partier og grupperinger. De fleste trotskistiske grupperinger af betydning er nu åbne for samarbejde med andre.
 
Nogle trotskistiske socialister arbejder hellere for [[venstreradikal]] anti-stalinistisk socialisme indenfor et bredere socialistisk parti end i en af de mange trotskistiske smågrupper.