Christianias flag: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Påsætter skabelonen "Uencyklopædisk"; der er lovlig mange fornavne, anekdoter og friske talemåder
En række sproglige ting: Klarere, mindre talesprog, ortografiske korrektioner.
Linje 4:
'''[[Christiania]]s flag''' er det flag, [[Fristad]]en Christiania symboliseres med brug af.<ref>http://politiken.dk/pol_oplys/ECE114875/hvad-symboliserer-de-tre-prikker-i-christianias-flag/ Politikken - Hvad symboliserer de tre prikker i Christianias flag? Hentet den 28. september 2013.</ref>
 
Flaget er rødt med 3tre gule prikker. Der er kommet medflere bud på, hvorfor ligeflaget deser farverud ogsom det antal prikkergør, men en tidligere indbygger i Christiania, [[Paul Tempels]], har fortalt denne historie om flagets tilblivelse.: I efteråret 1971, da Christiania var ganske nyt, var Paul og hans kæreste lige flyttet til Fredens Ark på Christiania. Hver dag stoppede en turistbus foran deres hjem, og derfor besluttede Paul at lave et navneskilt til fristaden, sammen med sin landsmand, [[Nederlandene|nederlændingen]] Herman.
 
Paul og Herman tog til et sted, der hedder Mælkebøtten i dag. Der fandt de en gammel dør, en spand gul maling, og en større spand rød maling, som de valgte at bruge til skiltet. De malede døren rød, da der var mest rød maling, og derefter skrev de "Christiania", med gul skrift. Men da bogstaverne blev for tynde, valgte de valgte at gøre prikkernede tre prikker over i'erne i "Christiania", større. DernæstSkiltet blev skiltet fastgjort til flagstangen ved Fredens Ark. På [[6. december|den finske nationaldag]] havde en gruppe finner drukket sig i hegnet, og kom til at køre ind i flagstangen, vedog Fredens Ark. Derforskiltet blev detderfor flyttet til Tinghuset, cirkaomtrent midt i midten af Christiania, menhvorfra det originale skilt har næsten ikke flyttet sig siden.
 
I start- og midt-'70erne var der planer om at løsrive Christiania fra Danmark. Paul Tempels var tiltænkt informationsministerposten, da han havde hængt en række opslagstavler op, over fristaden. Paul har senere udtalt, at han ikke ønskede posten, men det er en anden sag. Paul foreslog i altdenne faldforbindelse at bruge det gamle skilt med prikkerne som flag. Kort efter udbrød der gulsot på Fredens Ark, så Paul, og hans kæreste, der har sukkersyge, måtte flygte fra området,. indtilDa detde halvandet år senere gikvendte i sig selv. Han havde ikke regnet med det, men da detilbage mødtestil igenChristiania, var det rød-gule flag blev Christianias vartegn.
 
== Se også ==