Klinisk diætist: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
En '''klinisk diætist''' er en [[sundhed]]suddannet person, der arbejder på [[hospital]]er, i kommuner eller som selvstændig privatpraktiserende ernæringskonsulentklinisk diætist. Kliniske diætisters hovedområde er udarbejdelsendiætbehandling af [[Kosternæringsrelaterede (ernæring)|kostplaner]]sygdomme.
 
[[Uddannelse]]n til klinisk diætist blev i [[2002]] slået sammen med de to uddannelser til [[ernærings- og husholdningsøkonom]] og [[økonoma]] til den nye uddannelse [[professionsbachelor i ernæring og sundhed]]. Siden harda flereer kliniskeuddannelsen diætistertil videreuddannetklinisk sigdiætist en studieretning i uddannelsen til professions[[bachelor]]er i ernæring og sundhed, omend der stadig findes en del kliniske diætister.
 
Klinisk diætist er en [[beskyttet titel]], der kun må benyttes af personer, der har fået autorisation som klinisk diætist fra [[Sundhedsstyrelsen]].
 
Ved en urafstemning i 1992 blev der taget en kollektiv faggruppebeslutning om, at kliniske diætister fremadrettet organiserer sig i egen faglig organisation, Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD). FaKD udgiver faggruppens fagblad "Diætisten".
 
{{Autoritetsdata}}