Årets historiske bog: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Opdaterer
tilføjelse
Linje 3:
Fra 2004-2008 var [[Peter Henningsen]] med i nomineringskomitéen.
 
Prisen for årets historiske bog 2014 blev overrakt under den historiske [[festival]] og [[Handelsmesse|messenmesse]] [[Historiske Dage]] i marts 2015, somhvor det store historiske event blev foregikafholdt for første gang i [[Øksnehallen]] i [[København]].<ref>[http://www.dr.dk/nyheder/kultur/boeger/bog-om-stalins-blodige-udrensning-kaaret-som-aarets-historiske-bog Bog om Stalins blodige udrensning kåret som årets historiske bog]. [[DR]]. Hentet 20/1-2016</ref> DetteUddelingen årer blevtidligere denforegået uddeltsom i marts, men den har tidligereet væretselvstændigt uddeltarrangement i februar. Imåned, 2016men blivervil denfremover uddeltforegå i april samtidig medunder [[Historiske Dage]] i marts-april.
 
Historieprofessoren [[Ulrik Langen]] harvandt som den eneste vundetførste prisen to gange. Første gang i 2005 for ''Revolutionens skygger'' og anden gang i 2010 sammen med [[Peter Henningsen]] for ''Hundemordet i Vimmelskaftet og andre fortællinger fra 1700-tallets København''. Han har derudover været nomineret to gange; i 2008 for ''Den afmægtige – en biografi om Christian 7.'' og i 2015 for ''Tyven''.
 
Senere har også [[Ning de Coninck Smith]] vundet prisen to gange, første gang i 2011 for ''Barndom og arkitektur'' om skolearkitektur og derefter i 2015 sammen med [[Charlotte Appel]] som redaktører af det skolehistoriske storværk ''Dansk Skolehistorie bind 1-5''.
 
== Vindere og nominerede ==