Mantova: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
oversat
No edit summary
Linje 6:
Mantova er en meget gammel by og fødeby for digteren [[Vergil]], der skrev [[Æneiden]]. Den var i flere århundreder en selvstændig bystat, der [[1328]]- [[1708]] regeredes af [[Gonzaga]]-familien. Fra den tid stammer det meste af Mantovas gamle bydel. Byen er omgivet af søer, anlagt i forsvarsøjemed i det [[12. århundrede]].
 
Blandt de mest kendte bygninger er dogepaladset med ca. 500 værelser. Brudeværelset er dekoreret med fresker af [[Andrea Mantegna]]. På freskerne ser man den danske konge [[Christian 1.]], der besøgte Mantova i [[1474]], da han var på vej til et besøg hos paven i [[Rom]]. Det er det eneste kendte billede af Christian 1., der er malet efter levende model.
 
Mantova blev i [[2008]] sammen med [[Sabbioneta]] optaget på [[UNESCO]]'s liste over [[UNESCO's Verdensarvsliste|verdenskulturarv]]. Mantova er optaget, fordi den er et enestående eksempel på, hvordan en middelalderby blev omdannet efter [[renæssancen]]s idealer. Mantova blev udnævnt til italiensk kulturhovedstad (''capitale italiana della cultura'') for 2016.<ref>[http://www.lastampa.it/2015/10/27/cultura/mantova-la-capitale-della-cultura-lT27ZYeKmlNw5coN890xoJ/pagina.html Omtale i avisen "la stampa" 27-10-2015. (Italiensk)]